Denk bij de belastingaangifte aan uw pensioenpremie! Lees online  |  Afmelden
e-SPD maart 2018
In deze e-mail
Denk bij de belastingaangifte aan uw pensioenpremie!
Betaalt u de pensioenpremie geheel of gedeeltelijk zelf? Dan kunt u de in 2017 betaalde premie als bedrijfs­kosten in mindering brengen op uw bedrijfs­resultaat of als negatief loon opgeven in de belasting­aangifte. Hier leest u stap voor stap hoe u dit doet.
Hoe staat het fonds er voor?
Onze financiële situatie is verbeterd. De beleids­dekkingsgraad steeg het afgelopen jaar van 97,9% in februari 2017 naar 105,8% eind februari 2018. Deze stijging van de financiële graadmeter voor het fonds komt vooral door de oplopende rente. Maar ook het resultaat dat SPD boekte op de beleggingen droeg daar aan bij.

Lees meer >
Grip op uw pensioen
Weet u of u na pensionering voldoende inkomen heeft om de dingen te (blijven) doen die u wilt? Doe hier de test om dit snel en eenvoudig na te gaan. Wilt u na de test uw pensioen checken? Log dan in met uw DigiD op mijnpensioenoverzicht.nl! Daar ziet u een overzicht van uw pensioen, AOW en eventueel het pensioen van uw partner als die met u inlogt.
Keuze voor ex‑samenwoners
Woonde u samen? Dan heeft uw ex-partner bij scheiding volgens de wet geen recht op een deel van het opgebouwde ouderdoms­pensioen. Maar voortaan kunnen ex-samenwoners er bij SPD wel zelf voor kiezen het opgebouwde ouderdoms­pensioen te verdelen volgens de regels die gelden voor gehuwden en geregistreerde partners.

Lees meer >