e-nieuwsbrief SPD Lees online  |  Afmelden
e-SPD oktober 2019
In deze e‑mail
Komt u in ons verantwoordingsorgaan?
SPD heeft een vacature in haar verantwoordings­orgaan (VO). Hiervoor zoeken wij een enthou­siaste dierenarts (m/v) die jaarlijks zo’n  40 à 50 uur tijd heeft om het bestuur te controleren en te bevragen over hun beleid. Het VO beoordeelt de wijze waarop het bestuur van SPD beleid maakt en uitvoert, maar bestuurt zelf niet. Deze functie is iets heel anders dan uw dagelijkse praktijk en is wellicht een boeiende aanvulling op uw werk als dierenarts. Heeft u belangstelling of vragen over de functie?

Naar vacature >
Wanneer mag een dierenarts met pensioen?
Bij SPD is de pensioenleeftijd 65 jaar. Maar uiteraard kunt u ook voor een andere pensioen­datum kiezen. Dat bepaalt u zelf. Het is een misverstand dat de pensioenleeftijd voor iedereen het moment zou bepalen dat u kunt stoppen met werken. Gaat u later met pensioen? Dan betaalt u geen pensioenpremie meer. Het jaarlijkse pensioenbedrag wordt wel hoger. Gaat u eerder met pensioen? Dan wordt uw pensioenuitkering per jaar lager. Hoeveel precies? Dat kunt u eenvoudig zien op de pensioenplanner op MijnPensioen.

Lees meer >
Uw mening telt!
Om ons pensioen aan te laten sluiten bij uw wensen legden we via e‑mail op 1 oktober enkele andere vragen aan u voor. Heeft u deze enquête van onze deelnemers­vereniging (DPD) al ingevuld? Zo’n 500 collega dieren­artsen deden al mee. Meedoen kan nog! In de uitgave van de Onspensioen die in november verschijnt doen we verslag van de resultaten.

Ik doe mee >