In deze nieuwsbrief informeren wij u over uw pensioenregeling.
Pensioenfonds Architectenbureaus
Bij de tijd
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.
Nieuwsbrief Pensioenfonds Architectenbureaus
 
 
APG gaat onze pensioenregeling uitvoeren
Per 1 januari 2018 gaat APG de pensioenadministratie van Pensioenfonds voor de Architectenbureaus uitvoeren. APG legt uw pensioenstatus en pensioenrechten vast, verzorgt de incasso via uw werkgever en verzorgt de uitbetalingen.
  Lees meer  
 
 
 
Hoe bent u geïnspireerd door tijd?
We vroegen het Bart Zantman van AchterboschZantman Architecten. Zij ontwikkelden icoon de Watercampus in Leeuwarden; het knooppunt van de Nederlandse Watertechnologiesector dat een sectorverbindende rol vervult voor heel Europa.
 
 
Misvatting rondom pensioen:
gepensioneerden zitten toch achter de geraniums?
Bent u al bewust bezig met uw pensioen? Of ervaart u dat nog als ver van uw bed? Ziet u zichzelf al achter de geraniums zitten? Dat is overigens wel het laatste wat gepensioneerden doen. 65-plussers zijn vitaler dan ooit tevoren.
Lees meer
 
 
Pensioen: wat kiest u?
55-plussers praten we graag bij over de pensioenkeuzes die er zijn in de pensioenregeling van Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. Dat pensioen voelt misschien nog ver weg. En als u niets doet, gaat u gewoon op uw 67e met pensioen. U voert zelf de regie over uw inkomen later. U heeft 4 mogelijke keuzes:
  1. Deeltijdpensioen
  2. Eerder stoppen met werken
  3. Hoog/laag pensioen
  4. Pensioen uitruilen
Hoe en wat? Dat demonstreren we graag aan de hand van deze video over eerder stoppen met werken.
 
 
Life events en pensioen: verhuizen
De huizenmarkt zit in de lift. Gaat u verhuizen? Meestal hoeft u dit niet door te geven aan Pensioenfonds voor de Architectenbureaus.

Verhuizen binnen Nederland
U hoeft ons niet te informeren. De gemeente waar u woont of gaat wonen, geeft uw nieuwe adres aan ons door. Natuurlijk moet u uw verhuizing wel doorgeven aan uw gemeente.

Verhuizen buitenland
Verhuist u naar het buitenland, dan krijgen we uw adreswijziging niet automatisch. Stuur daarom zelf een adreswijziging met een kopie van een geldig legitimatiebewijs naar Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. En let op: verhuist u in het buitenland opnieuw? Geef ook die adreswijziging weer aan ons door.

Verandert uw correspondentieadres?
Stuur ons een adreswijziging.

Meer weten?
Dat leest u bij Wanneer moet u in actie komen?
 
 
Pensioenfonds voor de Architectenbureaus in Limburg en Friesland

Ook dit voorjaar organiseren we weer pensioenbijeenkomsten in de regio voor 55+'ers. De bijeenkomsten in 2016 in Enschede, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Dordrecht en Amsterdam waren een succes!

Ongeveer 250 deelnemers zijn bijgepraat over hun pensioen en pensioenkeuzes die zij kunnen maken. Afgelopen dinsdag praatten we in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden deelnemers en gepensioneerden uit de regio bij.

De volgende bijeenkomst is op:
dinsdag 4 april, 19.00- 21.30 uur bij SATIJNplus Architecten in Born

Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan nog via bestuur@architectenpensioen.nl.

 
 
 
Ander nieuws
Financiële positie van het fonds is verbeterd
 
 
 
Contact
U kunt de Servicedesk bellen op 088 008 40 56.
U kunt ons mailen via bestuur@architectenpensioen.nl
Meer weten? www.architectenpensioen.nl